Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2017 09:39 - завръщане на свещеното.....
Автор: bven Категория: Технологии   
Прочетен: 1577 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
В пред-древни времена е преобладавало вербалното представяне на знанията и то е онова, което е било позволено, поради което преводачите са били наричани „говорители“. Говорителите са обучавани да предоставят информацията на обществеността и нямат потребност да убеждават на всяка цена в нейната истинност. Споделяйки своите познания, Ейеяни и техните говорители винаги се отнасят с толерантност към всички разбирания и уважават правото на другите да имат различно мнение, съответно да приемат или отхвърлят даденото послание.

Във времена много преди падението и разрушението на континента Атлантида, което окончателно настъпва през 9558 г. пр. Хр.21, тези учения са били общоизвестни на едно просветлено, изпълнено с радост и мир общество на хора, представители на ангелската човешка раса, чиито потомци са хората в наши дни. Това била глобална цивилизация, базирана на любов и уважение. Частични остатъци от тези духовни и едновременно научни по своя характер учения, присъстват във всички традиционни религии, развиваща се наука и духовност на новото време. Исторически, много от тези фрагменти са били редактирани и променяни, за да се превърнат в догматичен контрол на различни религиозни и политически сили.

В основата на всяка структура, дори най-сложната, стои определено взаимодействие между звук, светлина и енергия. За да се придобие реална представа за начина, по който се случва това взаимодействие е необходимо тези три елемента да се разгледат поотделно, а впоследствие да се изследва взаимодействието помежду им. Процесът на творчество от страна на Източника не е случаен или произволен. Около нас изобилстват примери със сложни екосистеми, чиито елементи се намират в подходящите пропорции, за да се развива биологичен живот на Земята. Достатъчно е да си представим какво би се случило с живота на планетата ни, ако рязко намалее броят на дърветата и как това ще се отрази на кислорода, от който имаме нужда. Съществуват още множество примери, които читателите могат да дадат и тези примери ни показват колко крехък е баланса на живота на Земята и колко зависими са всички организми помежду си.
В ученията за свободата и катара се представят в съществена дълбочина и много подробно системата, по която Източникът встъпва в собственото си творение. Освен разясняване на механиката на творческия процес, ученията хвърлят светлина и върху неговия смисъл и предназначение. Накратко, той се състои в придобиването на определен опит, чрез който Източника изследва самия себе си в различни ситуации.

Наименованието на системата на божествено създаване е известна в ученията за свободата като „стъпала на творение“. Стъпалата на творение е процесът, чрез който съзнанието на Централния Източник на творение се проектира във формирането на морфогенетични полета. Тези полета полагат основната структура на макрокосмичния и микрокосмичния ред на творческото проявление. Морфогенетичните полета съдържат в себе си отпечатъка и математическия модел, по който Източникът строи холограмата, която да бъде арената на изследване на творението.

Чрез знанието за съществуването на морфогенетичните полета, които свързват всички съществуващи обекти, ние преминаваме към мироглед от преходно човешко съществуване, в което човек въздейства на външния свят, към мироглед на вътрешно единство и съществуване по подобие на морска вълна, която е неразделна част от морето и е свързана с останалите вълни.


                Божествено равенство и директната връзка с Източника


В съвременното общество е модерно и общоприето да се говори за равенство и преодоляване на неравенство между хора и групи хора. Когато се говори за равенство, следва да се подчертае, че не става въпрос за еднаквост и стереотипизиране, а за еднаква значимост на всички хора, групи хора и т.н. Всеки е свободен да избира в какво да вярва и в зависимост от този избор, той/тя преживява опит, придобит от проявленията на неговите/нейните убеждения. Когато едно ценностно убеждение почива на истинно съответствие с изначалните закони на Абсолюта, то неговото проявление предоставя възможност за хармонично еволюционно развитие, което се нарича още кристик еволюция.

Поради тази причина знанието на тези закони (включително вътрешното интуитивно усещане за тяхната истинност) и тяхното приложение, е основополагащо за хармоничното развитие на всеки индивид или общност. Тези знания и изначални закони не могат и не трябва да бъдат налагани на никого, тъй като всеки сам се развива, в зависимост от начина, по който упражнява свободната си воля и кармичните последствия, които получава от това упражняване. Споделянето на тези познания цели не да наложи дадени закони и модели, а да информира за тяхното съществуване и последствията, които едно същество или колектив си причиняват сами от тяхното прилагане или несъобразяване. По същия начин, както е полезно на човек да знае предимствата на хигиената и ползотворните резултати от миенето и къпането, както и здравословните проблеми от липсата на добра хигиена, така Ашаяна и Съюза на Пазителите предоставят информация, която да е от полза за всички хора.
Защо е от изключителна важност да се представи структурата, в която се осъществява творението? Това познание не е просто информация за обща култура. То дава по-ясна перспектива за това кои сме ние и къде се намираме в тази толкова голяма холографска картина. Знанието за 15-измерната времева матрица и нейните пет плътностни нива е ключово, за да разберем устройството и местоположението на нашата душа, наддуша, аватар и риши индивидуалност и ученията за свободата за безценни в предоставянето на тази информация в конкретен контекст и систематична свързаност.

Познавайки теоретичният модел на нашата мултиизмерна същност, ние си даваме по-ясна представа защо всички хора са еднакво важни за Източника и какво значи да бъдем божествени творения. Така сляпата вяра се заменя с реално познание, а расисмът, ксенофобията, сегрегацията и други видове дискриминация се разбират като несъответстващи на изначалната истина, че Абсолютът се проявява във всичко, следователно всички сме изключително важни, незаменими негови проявления и сме еднакво значими помежду си.

Всяко общуване с друго същество е общуване с Бог, общуване със самите нас и от него можем да извлечем радост, удовлетворение и познание, което да ни приближи още пов
ече до разбиране и усещане на Източника.

Атеизмът и хаотичните представи за вселената и произхода на живота, които доминират сред научната общност, са несъвместими с ученията за свободата. Атеизмът откъсва човека от смисъла на живота и го поставя в позиция егото да доминира, тъй като нищо няма цел и посока, а животът, от атеистична гледна точка е случаен продукт на комбинация на химични елементи. Празнотата и безнадеждността в това убеждение, заставят на човек да гледа на себе си като незначителен и съответно всички останали като нищожни прашинки във вселената, които имат преходно съществуване в нея. Това убеждение води също така до отношение на коравосърдечност, нехуманно отношение и жестокост при общуване с други биологични видове.

Разбирането на процесите на творението ни дава яснота за това, че ние сме манифестиран образ на Източника в дадена реалност. Ние имаме определено предназначение и винаги сме свързани с Него, независимо дали си даваме сметка за тази връзка. Тази концепция е коренно различна от водещи религиозни виждания, че Бог е някъде там горе и се нуждаем от спасение и одобрение от външни сили, тъй като сме грешни и малозначителни.

Така например в Библията и по точно в Битие стих 1:27 се казва: „И сътвори Бог човека по свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.“ Ако се запитаме какъв е този общ образ, който имат човека и Бог е логично да търсим сходството на по-дълбоко ниво от външния образ на хората, съответно на Бог. Всички същества сме създадени по образец на Бог. В катара се разяснява, че това библейско твърдение е вярно и означава, че всички сме създадени с една и съща структура на кристално тяло, в основата на която стои катара мрежата. С развитието на квантовата физика ще могат да бъдат доказани и тезите в катара, че всички части са свързани посредством морфогенетичните полета. Това означава, че всички ние, всички растения, животни, планети, системи, галактики и вселени се намираме постоянно и завинаги в „тялото на Бог“ и сме изградени по общия образец на катара мрежата, която е естественото дърво на живота.





Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. inel379 - Да сме "нещотърсачи" и да откриваме търсеното, е заложено в същността ни...
27.01.2017 16:51
явно от нашето сътворение.
Балансът наистина е крехък.
Организмите на земята са свързани
и абсолютно зависими помежду си.
Божественото равенство в значимостта
на всичко земно е закон.
Когато убежденията са в синхрон
с тези на Абсолюта,
се отваря пътя към еволюцията,
следователно и към хармонията.
Съприкосновението с Бога в нас
и сътвореното извън нас
е вълнуващо тайнство,
което всъщност ни слива с божественото.
Благодаря ти, Bven!
Поздрав за постингите по темата!
цитирай
2. bven - На 1: Здравей, Инел 379!
27.01.2017 18:17
Благодаря, че ми гостуваш и коментираш! Точно това е моята идея - всеки да усети със своята душа и Висш Аз историческите данни за хората, планетата и Вселената. Оттам всеки може да направи избор за себе си . как да мисли, говори и какви действия да има.
Светлина и Любов за теб и милите на сърцето ти!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14873363
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава